Preventieve Coaching

 

Social Therapy

''Eruit halen wat er in zit'.  X P R E S S biedt gepersonaliseerde zorg en gaat uit van de positieve gezondheidszorg. In Social Therapy wordt er gezocht naar jouw kwaliteiten, hoe jij je talenten kunt gebruiken en ontwikkelen en hoe je hiermee je problemen kunt oplossen. In iedereen zit leven, kracht en creativiteit en iedereen heeft recht op een speciale, op zijn behoefte toegespitste benadering. Hetgeen hoog in het vaandel staat binnen X P R E S S is aandachtigheid. Daar zit het woord ‘aan’ en ‘denken’ in. Men wilt namelijk dat iemand niet over hem of haar, maar aan hem of haar denkt. In het woord ‘aan’ zit de kern: men wilt dat iemand een betrekking met hem aangaat. Die betrekking wordt aangegaan middels ons ‘match- care’ principe.

 

Je kunt met verschillende vragen terecht bij de Social Therapeut. De Social Therapeut haalt de daadwerkelijk vraag naar boven: de vraag achter de vraag. Je verandert niet in je persoon, maar jouw kwaliteiten worden naar boven gehaald. Met deze kwaliteiten gaan we samen jouw vraag beantwoorden!

 

Thema's binnen de Social Therapy kunnen zijn:

- pesten

- mediaopvoeding

- verslaving

- zelfwaardering

- angsten

- (re)presentatie

- dwang

- stress

- psychische en/ of psychiatrische stoornissen

- overgewicht

  

Om een beeld te krijgen van Social Therapy zou je een sessie kunnen vergelijken met een computer die een back-up maakt naar een externe harde schijf; je parkeert jouw informatie heel even 'met de therapeut, bij de therapeut' op een veilige manier. Deze informatie kan gefragmenteerd worden en is altijd op te pakken wanneer je wil. Je hebt weer ruimte over in je leven, waardoor je nieuwe doelen kunt stellen en uiteindelijk (sneller) je doelen behaalt. Het kan ook zo zijn, dat je samen met de Social Therapeut ontdekt wat je daadwerkelijke vraag is, ook wel 'de vraag achter de vraag genoemd'. Social Therapy is ook dát stukje bewustwording. Soms zijn een paar sessies al genoeg. Wil je verschillende problemen aanpakken? Dan zijn er vaak wat meer sessies nodig.  

 

Deze vorm van coaching is bedoeld voor mensen die niet in aanmerking komen voor indicatie vanuit de WMO of zorgverzekering.

 

"Het hebben van een Social Therapeut is geen taboe, maar een investering!"