NARRATIVE THERAPY


"Verhalen die werken."

 

Iedereen heeft een verhaal, wil jij van jouw verhaal een positief verhaal maken? Dat kan echt!

Narrative Therapy (narratieve therapie), onderdeel van onze Social Therapy, is de naam voor een respectvolle benadering van helpende gesprekken met een sterke focus op kwaliteiten, vaardigheden en waarden. Het is een krachtgerichte, empowerende begeleidingsvorm die ook ruimte creëert voor wat moeilijk of pijnlijk is. Narratieve inspiratie – ontwikkeld door Michael White – brengt zuurstof voor therapeut en hulpvrager. Ze sterkt mensen om stappen te zetten die passen bij wat van tel is voor hen en bij wie zij willen zijn.

Men wordt geholpen om op een verhaal te komen, maar dan op verhalen die hen sterker maken en hen terug in hun waarde plaatsen.

Deze manier van werken sterkt mensen in de cliëntpositie maar verrijkt ook  de therapeut: zij worden zelf ook geraakt door de verhalen die cliënten – met hun hulp – ontwikkelen. Dit model kan gebruikt worden in de praktijk bij geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg, bemiddeling, CLB, loopbaanbegeleiding etc. en leent zich tot het werken met kinderen, jongeren en volwassenen, individuen, koppels, gezinnen en met gemeenschappen.