SOCIAL THERAPY


'Eruit halen wat er in zit!'

In Social Therapy wordt er gezocht naar jouw kwaliteiten, hoe jij je talenten kunt gebruiken en ontwikkelen en hoe je hiermee je problemen kunt oplossen. In iedereen zit leven, kracht en creativiteit en iedereen heeft recht op een speciale, op zijn behoefte toegespitste benadering. Het woord Therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord.

De betekenis hiervan luidt ongeveer: Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft. (Evans, in: Dialogue with R.D. Laing, Praeger, New York 1981). Hetgeen hoog in het vaandel staat binnen XPRESS Social Therapy is aandachtigheid. Daar zit het woord ‘aan’ en ‘denken’ in. Men wilt namelijk dat iemand niet over hem, maar aan hem denkt.  In het woord ‘aan’ zit de kern: men wilt dat iemand een betrekking met hem aangaat.

 

Je kunt met verschillende vragen terecht bij de Social Therapeut. 

 

Als Social Therapeut haal ik jouw daadwerkelijk vraag naar boven: de vraag achter de vraag. Ik ga jou niet veranderen in je persoon, maar kan voor 100% garanderen dat ik jouw kwaliteiten naar boven haal. Met deze kwaliteiten gaan we samen jouw vraag beantwoorden!

 

 

Thema's binnen de Social Therapy kunnen zijn:

- pesten

- mediaopvoeding

- verslaving/ middelenmisbruik

- zelfwaardering

- angsten

- (re)presentatie

- dwang

- stress

- psychische en/ of psychiatrische stoornissen

- overgewicht

- etc.

 

 

 

"Het hebben van een Social Therapeut is geen taboe, maar een investering!"

Om een beeld te krijgen van Social Therapy zou je een sessie kunnen vergelijken met een computer die een back-up maakt naar een externe harde schijf;

je parkeert jouw informatie heel even 'met mij, bij mij' op een veilige manier. Deze informatie kan gefragmenteerd worden en is altijd op te pakken wanneer je wil. Je hebt weer ruimte over in je leven, waardoor je nieuwe doelen kunt stellen en uiteindelijk (sneller) je doelen behaalt. Het kan ook zo zijn, dat je samen met de Social Therapeut ontdekt wat je daadwerkelijke vraag is, ook wel 'de vraag achter de vraag genoemd'. Social Therapy is ook dát stukje bewustwording. Soms zijn een paar sessies al genoeg. Wil je verschillende problemen aanpakken? Dan zijn er vaak wat meer sessies nodig.  

 

Alternatieve therapie is een onderdeel van Social Therapy. Voor meer informatie over deze therapievormen kun je een kijkje nemen bij Narrative Therapy en Running Therapy