XPRESS KIDS

Spraak, taal, stem, adem, gehoor en afwijkend mondgedrag bij kinderen.

Bij XPRESS KIDS richt de logopedist zich op de communicatieve ontwikkeling van kinderen; spraak, taal, stem, adem, gehoor en afwijkend mondgedrag.

Als ouders, leerkrachten, leidsters of anderen twijfelen over de taal- en/of spraakontwikkeling van het kind, kunnen zij de logopedist vragen om advies, of een onderzoek/observatie. 

Wanneer uit onderzoek blijkt dat logopedische therapie geïndiceerd is, wordt er in samenspraak met de client en/of verzorgers een behandelplan opgesteld en behandeling opgestart. Bij XPRESS werken we op afspraak. De tijd wordt in overleg met de cliënt vastgesteld en is (meestal) een wekelijks vast terugkerend tijdstip. Deze afspraken bedragen in totaal 25 minuten. De duur van de behandelperiode varieert sterk en is afhankelijk van de ernst en de aard van het probleem en de motivatie/inzet van de cliënt. 

Wanneer nodig, vindt er samenwerking plaats met andere disciplines, zoals school, (kinder)fysiotherapeut, oefentherapeut, stottertherapeut, tandarts en Audiologisch Centrum.

Als uit heronderzoek blijkt dat het behandeldoel voor de logopedische therapie bereikt is, wordt de behandeling afgerond. In veel gevallen zal er na de afronding na verloop van tijd nog een logopedische controle plaatsvinden om te beoordelen of de aangeleerde vaardigheden voldoende worden toegepast in het dagelijks leven. 

 

Oefening baart kunst

Het is belangrijk dat de oefeningen die behandelend logopedist meegeeft, thuis herhaald worden. Uiteraard is het belangrijk dat u, als ouder(s)/verzorger(s), er op een gegeven moment voor zorgt dat de aangeleerde vaardigheid zoveel mogelijk wordt toegepast in allerlei situaties thuis. Wat er precies geoefend moet worden en hoe vaak, geeft de behandelend logopedist aan.

Liever veelvuldig en korte tijd oefenen dan één keer gedurende lange tijd. Het allerbelangrijkste van oefenen thuis, is dat dit op een positieve manier gebeurt!

 

Lezen&meer

Om de leesontwikkeling en spelling te stimuleren heeft XPRESS KIDS een nieuw project ontwikkelt; Lezen&meer. Lees hier meer over dit project. 

Of bel +31 851304915


XPRESS BEEK

Therapie Centrum Beek

Wethouder Sangersstraat 6a

6191 NA Beek

Tel: 0031 851304915

                   XPRESS STEIN-ELSLOO

                   Medisch Centrum Elsloo

                   Aelserhof 49

                   6181 LB Elsloo

                   Tel: 0031 851304915

XPRESS MAASTRICHT HEUVELLAND

Gezondheidscentrum Cadier en Keer

Raadhuisplein 1H

6267 CW Cadier en Keer

Tel: 0031 851304915


Tel: +31 851 30 4915 | info@x-p-r-e-s-s.nl  | X-P-R-E-S-S Logopedie & Social Therapy is ook te vinden op facebook, pinterest, en  www.logopedist-info.nl