de organisatie

 

Centrum voor Gedrag & Communicatie bestaat uit de ‘Som der Delen’:

Moderne – Zorg – op -  maat - Binnenshuis.

 

“X P R E S S & Logovision, Binnenshuis”

Centrum voor Gedrag & Communicatie is een platform, een compact model waarbij diverse disciplines (Delen) ‘binnenshuis’ met elkaar tot een bredere expertise kunnen komen door de combi “X P R E S S & Logovision (de Som).

Hierdoor kan er gewerkt worden via ‘korte lijntjes’, die zorgen voor efficiëntie in tijd en communicatie; waardoor er meer tijd is voor zorg en minder plaats is voor ruis binnen de communicatie.

 

“Ervaren in de zorg, ervaring delen”

Zowel de bestuurders alsook het personeel van X P R E S S & Logovision hebben jarenlange ervaring in de zorg en mogen zich hierdoor professioneel en bekwaam benoemen op het gebied van paramedische, psychiatrische, psychosociale, sociaal- maatschappelijke expertise. De focus wordt gelegd op (door-)ontwikkeling tot zelfredzaamheid om het individu op de manier die bij hem past, weer in eigen kracht te zetten, waardoor het individu zo optimaal mogelijk kan meedraaien in de maatschappij, als eigen regisseur.

Belangrijkste uitgangspunt hierbij is het maken van een match. X P R E S S & Logovision werkt Match-Care; er dient een match te zijn tussen cliënt en zorgverlener, dat cliënt zich goed voelt in de interactie. De kernwaarde (hyperlink) van X P R E S S & Logovision zijn hierbij de graadmeter. Cliënt en hulpverlener zijn een samenwerkingsverband aangegaan dus teamwork staat centraal. Communicatie en gedrag is nauw met elkaar verbonden en behoort dan ook tot de focus van X P R E S S & Logovision, waardoor ‘co- en multimorbiditeit’ zich als een van de specialismen heeft ontwikkeld. 

 

 X P R E S S & Logovision biedt zorg op het gebied van:

  • Paramedische Zorg  –  Logopedie (ambulant, praktijk).
  • Hulpverlening*           – Jeugdhulp, Volwassenzorg, Ouderenzorg
  • Onderwijs                    Consultancy, Coaching, Leesbegeleiding

  • Overig:                        – Workshops, Trainingen, (innovatieve) Projecten.

* o.a. Maatschappelijk werk, Beschermd wonen, Dagbesteding, Ambulante Behandeling/Begeleiding, Psychosociale Therapy,  Systeemtherapie, Contextbegeleiding.

 

P R E S S & Logovision heeft een breed netwerk van en samenwerkingsverbanden met scholen, zorginstellingen, artsen ziekenhuizen paramedici, die allemaal direct of indirect deel uitmaken van P R E S S & Logovision: Centrum voor Gedrag & Communicatie. Centrum voor Gedrag & Communicatie staat voor: Bridging & Bonding.

 

 

 

We zien u graag tegemoet in een van onze vestigingen:

Maastricht- Centrum | Sint- Pieter | Cadier en Keer | Beek | Elsloo | Geleen | Munstergeleen | Sittard

Michael Wauters en Nina Wauters- Kardaun