NINA WAUTERS KARDAUN - LOGOPEDIE


Logopedist Beek Nina Wauters-Kardaun

Nina, welke 6 vragen zou jij jezelf willen stellen als jij jezelf zou willen voorstellen:

 

1: Nina, wat is je eerste vraag?

 Volgens mij heb je deze vraag nu gesteld en moet je nu alleen maar antwoord geven. Dit heb ik nu dus gedaan.

 

2: Maar goed, even ter zake?

 Ja, ik vind het belangrijk dat zaken juist afgehandeld worden. Natuurlijk zal ik deze zaken met mijn empathie, vertrouwen en positiviteit in de sessies afhandelen. 

 

3. Wat vind je van dit interview tot nu toe?

Ik vind communiceren van groot belang, anders doe ik dit werk ook niet met zo veel passie. Het mooie van een vraaggesprek is dat het je laat nadenken. Ik heb dan het gevoel alsof ik dan met mijn antwoorden iets voor iemand kan bijdragen.

 

4. Wat wil je het liefst bijdragen?

Vanaf 2010 ben ik werkzaam in de vrijgevestigde praktijk en heb dus al veel gezien als allround logopediste. Naast de werkzaamheden in de vrijgevestigde praktijk, voer ik screeningen uit in de groepen 1-2 en ben ik optimaal in staat taal- en spraakproblematieken te signaleren. Tevens heb ik ruime ervaring met neurologische problematieken zoals Afasie, Dysartrie en slikproblemen, door mijn werkzaamheden in het revalidatiecentrum en verpleegklinieken.

Mijn specialisatie is Oro-MyoFunctionele Therapie (OMFT). Dit is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Recent heb ik de cursus Kindercoach afgerond.

Ik wil de mens bewust maken dat Logopedie zich veel breder oriënteert, dan alleen een spraakgebrek. Velen zijn nog niet bekend met logopedie en zelfs leerkrachten zijn vaak nog niet geheel op de hoogte van het werkgebied van de logopediste. Ik wil overbrengen welke invloeden communicatie kan hebben op de ontwikkeling van kind en zijn/haar persoonlijkheid; zijn/haar identiteit. 

 

5.Boring?

Klinkt saai, maar het is echt interessant als je dieper op de materie ingaat.

 

6. Wat vind je minder leuk aan een interview?

Ik ben een positief persoon en besteed niet veel aandacht aan iets negatiefs.

Aangezien ik de vraag toch aan mezelf stel, wil ik dan ook antwoord geven. Hetgeen ik van de ander verwacht, verwacht ik ook van mezelf. Een interview is normaal gesproken een monoloog, mijn voorkeur gaat uit naar een dialoog. 

 

7. Zeven vragen?
Ja, ik doe er nog een vraag bij, omdat ik het leuk vind om buiten te kaders te mogen denken. Communicatie is niet te stoppen, tenzij je er de juiste punt achter zet.

 

 

 

 

Klik hier om Michael's interview te lezen!
Klik hier om Michael's interview te lezen!

XPRESS BEEK

Therapie Centrum Beek

Wethouder Sangersstraat 6a

6191 NA Beek

Tel: 0031 851304915

                   XPRESS STEIN-ELSLOO

                   Medisch Centrum Elsloo

                   Aelserhof 49

                   6181 LB Elsloo

                   Tel: 0031 851304915

XPRESS MAASTRICHT HEUVELLAND

Gezondheidscentrum Cadier en Keer

Raadhuisplein 1H

6267 CW Cadier en Keer

Tel: 0031 851304915


Tel: +31 851 30 4915 | info@x-p-r-e-s-s.nl  | X-P-R-E-S-S Logopedie & Social Therapy is ook te vinden op facebook, pinterest, en  www.logopedist-info.nl