MICHAEL WAUTERS


Social therapeut Beek Michael Wauters

MICHAEL WAUTERS (’85) ; Directeur/ Praktijkhouder

 

Recent

Als co- founder, voormalig mede- directeur en mede- eigenaar van een andere (overigens nog steeds bestaande) zorginstelling/ISO gecertificeerde, gecontracteerde zorgaanbieder gevestigd in Midden-en Zuid-Limburg met als zorgaanbod beschermd wonen, ambulante hulp en dagbesteding, de keuze gemaakt om zijn passie voor en zijn geloof in de zorg op maat met X P R E S S & Logovision verder tot uiting te brengen.

 

Verleden

Jarenlange werkervaring opgedaan in allerlei vormen en/of soorten van hulpverlening:

Eerste werkervaring Sociotherapie in een Tbs-kliniek, als Case- Manager bij een maatschappelijke opvang, als pedagoog bij SJSJ/ Keerpunt (Jeugdgevangenis), en in de functie Coördinator Zorg een team (en de bijbehorende hulpverleningstrajecten) aangestuurd/ gemonitord binnen een maatschappelijke opvang op een doorstroomvoorziening Beschermd Wonen. Tevens als Zzp' er ingehuurd en ingevlogen op diverse behandel-, crisis-en traumagroepen voor jeugd door heel Limburg. Projectleiding en projectmanagement behoorden tot zijn overige opdrachten als Zzp’ er.

 

“Dit alles maakt dat ik vanuit verschillende invalshoeken, zowel op micro-, meso- als op macroniveau, veel kennis en kunde heb opgedaan in de hulpverlening en in het sociaal ondernemen. Hoewel ik van mening ben dat men pas optimaal fungeert zodra ze zichzelf als eigen meetinstrument kunnen inbrengen/ inzien:

Authenciteit, uniciteit en een oordeelvrije bejegening, zijn voor mij de ingrediënten die Panoramix in een toverdrankje mag doen. Ik zelf heb Asperger en de nodige levenservaring ‘mogen’ opdoen, past dit nog in het toverdrankje? Asterix, Obelix, Remix, alles in the mix. Smaken verschillen, dat is ‘gewoon’ mooi!”

 

Studie

Bachelor of Social Studies, Hogeschool Zuyd (*)

* incl. extra Minor Dyslexie Hogeschool Zuyd Heerlen & overige opleidingen/ cursussen

 Fig. 1 Citaat van Michael Wauters vanuit interview in 2018 met Dagblad de Limburger. 

              Bron: Dagblad de Limburger